Dans deg gladere

Det er vel liten tvil om at musikk gjør noe med oss. Er humøret litt på bunn kan vi sette på en gladsang og gaule med, og straks er smilet tilbake. Når vi i tillegg kombinerer det med noen lette dansetrinn, vil kroppen straks føles mye lettere. Å danse er noe vi burde gjøre mer, for dans er bra for både kropp og sjel. Ikke gjem vekk danseskoene. Å trampe takten mot treverk har flere helsebringende effekter enn du kanskje visste.

Dans er sunt for hjertet ditt

For de som har risiko for hjertesykdom er dansing ekstremt fordelaktig. Faktisk har studier vist at hjertesviktpasienter som danser fikk bedre pust og helse. Livskvaliteten deres ble i tillegg bedre enn hos de som, for eksempel, løp på tredemølle.

Dans deg ned i vekt

Når vi danser forbrenner vi enorme mengder kalorier, selvfølgelig avhengig av intensiteten. I tillegg klarer man gjerne å presse seg litt hardere, siden dansen kombineres med musikk, og det gjør at vi glemmer at vi egentlig trener.

Du får mer styrke, utholdenhet og fleksibilitet

Når du danser må du koordinere kroppen og du bruker alle muskelgruppene for å mestre de ulike trinnene og bevegelsene. På den måten blir kroppen din mer fleksibel og sterk. Noen typer dans krever også en viss balanse, og er en utmerket aktivitet om du har litt mangel på det.

Vi må jo også nevne hva dans gjør med utholdenheten din. Spesielt dans med litt intensitet vil gjøre at du øker musklenes evne til å holde ut lenger. Pusten din blir mye bedre, og du kan prestere mer over tid. Etterhvert som tiden går vil du snart se at du holder ut lenger og lenger på dansegulvet.

Dansens fordeler for din psykiske helse

Det er ikke kun den fysiske helsen din som drar nytte av dansetrinnene. Når du danser utløser kroppen endorfiner, som er et lykkehormon. Ikke nok med det, dans kan også være stressreduserende. Når vi danser er vi ofte sammen med andre, og det å føle tilhørighet er noe vi mennesker trenger.

Også selvtilliten din får en boost av å danse. Når du mestrer nye dansetrinn vil du føle en stolthet og denne selvtilliten vil forplante seg til andre deler av livet.

Dans hjelper med å forebygge demens

Ja, det er faktisk helt sant. Dans kan virke forebyggende mot demens. Etterhvert som vi blir eldre blir det mer og mer viktig å holde kropp og hjerne i aktivitet. Hjernen kan trenes ved for eksempel å løse kryssord. Men det er viktig at man varierer aktivitetene, for om man kun driver med det samme hele tiden vil det virke motsatt. Da venner hjernen seg for mye til akkurat den aktiviteten. Dans krever koordinasjon og tenking, og kan varieres med ulik musikk og trinn. Ved å holde hjernen og kroppen i gang, vil man holde sinnet ungt enda lenger.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *