Dans og musikk = fitness!

Dansesjangre som rumba, salsa, foxtrot, tango og paso doble er klassiske dansestiler som har blitt danset profesjonelt i lang tid. De som driver med sportsdans kjenner godt til disse dansestilene, så vel som mange andre stiler. Sportsdans kan være uoverkommelig for de fleste, men det betyr ikke at du ikke kan ha glede av å danse!

Dans og fitness

Visste du at dans har blitt populære som gruppetimer? Det finnes mange varianter av dans som trening som nå er tilgjengelig for de aller fleste som gruppetimer på ulike treningssentre. Klassiske dansesjangere som merengue, cha-cha og salsa har blitt populære takket zumba. Zumba er ikke bare er moro, men også en veldig effektiv treningstime!

Noen raske fakta om zumbatimer:

  • trener nesten hele kroppen, særlig rumpe og lår
  • intensiteten er middels til høy, men lett å tilpasse individuelt
  • effektiv kondisjonstrening
  • gøy trening som passer både for nybegynnere og erfarne

Velg riktig tøy

Skal du i gang med gruppetimer og trening, og trenger nye treningsklær? Hvis du tar i bruk Stayhard rabattkode kan du spare mye på både klær og utstyr. Ta turen innom nettbutikken til Stayhard rabattkode for å finne gode tilbud!

Det er viktig å velge riktig treningsklær når du skal i gang. I gruppesaler blir det fort varmt, og samtidig ønsker man å ha rygg og mage dekket. Da blir det ekstra viktig med klær som puster godt og er effektive til å transportere bort fukt. Du vil raskt merke forskjellen mellom en bomullsskjorte og treningstøy spesifikt designet nettopp for høyintensitetstreninger.

Mange fordeler med dans i gruppetrening

Dans er en allsidig og effektiv treningsform, som i tillegg er motiverende. Elsker du å danse? Da vil du knapt merke at du trener mens du holder på! Dette er hemmeligheten bak gruppetimer som zumba og sh’bam: Når timen er gøy, blir man motivert til å komme tilbake, selv om intensiteten kan være høy.

Gruppetimer i seg selv er også motiverende, da de er sosiale i tillegg til å gi god trening. Mange blir også motiverte av å ha en instruktør tilstede under treningsøkten. Mange får også motivasjon av musikken som brukes i timene. Hvis du setter pris på latinske rytmer som salsa, merengue og reggaeton, er zumba definitivt en time du bør teste ut! Liker du bedre pop, jazzinspirert musikk, hip-hop og RnB, kan sh’bam være noe for deg. Denne dansetimen er full av de nyeste hitlåtene som går på radioen!

Dansetimer er effektive for å bygge muskler og gå ned i vekt, og kondisjonstreningen bidrar dessuten til å redusere risiko for hjerte- og karsykdommer. I tillegg er det bra for kolesterolet og for å regulere blodsukkeret.

Med dans er det nesten ingen ulemper, bare fordeler! Kom deg på dansegulvet og prøv, du vil ikke angre!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *