Hvorfor booster musikk og dans selvtilliten?

Musikk og danse hører sammen, og de gir oss gode assosiasjoner og opplevelser. Mange fordyper seg i seriøs musikk og kommer ut som helt nye mennesker. Dans er for mange en dans, og ikke noe mer. Men for andre er dans noe de ikke klarer seg uten.

Dersom man er en person som sliter med selvbilde og dårlig selvtillit, så kan musikk og dans hjelpe. Det er mange grunner til det, foruten om at musikk og dans vekker opp de kreative sansene i deg. Man bør nyte både musikk og dans ofte, slik at man kan kjenne på noen av livets største gleder.

Dårlig selvbilde

Mange sliter med dårlig selvbilde. En institusjon som Motiva Norge kan booste selvtillit, fordi virkemiddelet gir noen flotte resultat. Med dårlig selvbilde vil man helst ikke synes. Kunne man stukket hodet i sanden så ville man gjort det. Bare forsvinne her og nå. Men når man holder på med musikk og dans selv, så går man inn i en rolle. Man kan forsvinne her og nå, og bli en annen. En superhelt, en som alle vil bli bedre kjent med.

Dårlig selvtillit

Dans er så bra for å øke selvtilliten. Det er fordi dans ofte har noen konkrete regler som man kan følge. Man trenger ikke finne på noe selv. Alt ligger til rette for at man skal lære noen trinn. Man slipper å gjøre seg til latter for andre, når man følger trinnene steg for steg. Andre danser har temperament. Noe mange fortrenger og blir sykere av.

Hvordan begynne med musikk og dans

De fleste skoler og institusjoner har aktiviteter innenfor kultur. Musikk og dans er noe alle kan lære seg. Man må tørre å møte opp og se at denne aktiviteten kan hjelpe en til å leve mer kraftfullt. Det kan hende at opplevelser tidligere gjør at man prøver å ta minst mulig plass, men i dans spiller man bare en rolle. I musikk spiller man sammen med andre.

Andre årsaker til depresjon

Faktisk kan kosthold ha en medvirkende årsak til at man blir deprimert. Det er fordi man ikke får i seg riktige næringsstoffer. Dette er ikke noe man vil merke med en gang når man er ung, men det er noe som sniker seg innpå dag for dag. Noen kan gå i år uten å forstå hva som feiler dem. Variert kosthold med sunne basisvarer er derfor det første man må begynne med dersom man er deprimert.

Alkohol og rusmidler kan lindre den indre smerten, men det eneste man gjør er å forskyve problemet til neste dag. Dessuten mangedobler man problemene ved at rusen i seg selv fører med seg så mange problemer.

Kronisk smerter i kroppen kan føre til at man blir oppgitt, ikke klarer å stå i jobben og blir deprimert. Kroniske smerter kan være uforskyldt og de kan være forårsaket av overforstående punkter. Man må prøve å finne ut hva man gjør feil eller hva som er årsaken til det. Mer musikk og dans vil frigjøre endorfiner som uansett er nyttig for deg. Det er god trening for kroppen.

Ikke glem musikken og dansen i din hverdag, den vil holde deg frisk!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *