Dans og musikk kan redde parforhold

Husker du den første sangen dere hørte på sammen, eller danset til? Mange vil nok si at dette var en uforglemmelig opplevelse. Ofte kan slike øyeblikk være gnisten man trengte for å starte et forhold. Men kan det også være god medisin om parforholdet begynner å kjedelig og forutsigbart?

Vi snakker ikke sammen lengre

En av de vanligste årsakene til at et forhold mister sin gnist og man mister interesse for sin partner, er at man slutter å kommunisere med hverandre. «Vi snakker ikke sammen lengre», er ofte ord som bli ytret og brukt til årsak for å gjøre slutt på et parforhold.

Men dette trenger ikke være den bakenforliggende årsaken til problemene. Verbal kommunikasjon er en ting, men den fysiske kontakten og ømheten, er nok det viktigste limet i et parforhold, ikke politiske diskusjoner og samtaler om vær og vind.

Fokuser på ikke verbal kommunikasjon

Over flere år, blir samtaler forutsigbare og kjedelig, slik er det bare. Prøv heller å fokusere på den ikke verbale kommunikasjonen, altså kropsspråk og berøring. Dans kan absolutt bidra til å gjøre forholdet mer spennende.

I tillegg kan dere gjerne prøve å komme dere utenfor husets fire vegger når dere byr opp til dans. kanskje en romantisk skogtur? Da trenger du bare å feste en mobilholder til beltet, skru på en sang dere liker, og sette i gang med en dans alene i en romantisk setting i naturen.

Høres sprøtt ut? Ja, det er nok mange som synes ideen kan høres noe klein ut, men det er slike spontane og interessante opplevelser et parforhold trenger av og til for å holde gnisten.

Det er selvfølgelig mye annet man kan gjøre rundt musikktemaet for å krydre hverdagen. Er dere glade i å synge, kan man for eksempel koble opp telefonen til musikkanlegget. Dere kan blant annet finne masse kjente sanger på youtube med bakgrunnsmusikk og tekster. Sett et flaske vin og litt snacks på bordet og ta en helaften med karaoke i hjemmet!

Poenget med slike aktiviteter er å få dere til å fokusere på artige stunder sammen, ikke bare at man skal ha den samme kjedelige samtalen om hvordan forholdet utvikler seg. Da ender man fort opp med å fokusere på de negative aspektene ved forholdet, som til slutt dreper lysten til å fortsette.

Danskekurs sammen?

Det er ikke bestandig like lett å ta initiativ til slike ting selv. derfor kan det være en god ide å danse sammen med flere, kanskje til og med par som går gjennom de samme problemene?

Mange i dag får til parterapi for å finne ut av problemene, men det er kanskje like effektivt å prate med andre par i mer eller mindre i samme situasjon.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *