Forskjellige danseformer

Dansen har vært en populær hobby og aktivitet gjennom historien. Å bevege seg til lyden av musikk og rytme er ikke bare morsomt. Det har også en god effekt på humør, helse og form. Noen av oss danser ofte, mens andre sjelden beveger seg til musikk. Noen danser kun på nattklubb om kvelden, mens andre danser seg gjennom hverdagen hver eneste dag. Det finnes en rekke forskjellige danseformer, fra salsa til ballett til hiphop til jazzdans. I denne artikkelen ser vi nærmere på noen av de mange formene for dans som finnes.

Jazzdans

Jazzdansen har sin bakgrunn fra USA på slutten av 1800-tallet og var spesielt populær i det afroamerikanske miljøet. Denne formen for dans bygger ikke på tradisjonelle danseformer, men på tradisjonen fra amerikanske minstrel-show.

Ballett

Ballett er en standardisert danseteknikk og en typisk scenedans som vanligvis utføres på store scener. Det som kjennetegner denne danseformen er grasiøse bevegelser og kombinasjonen av musikk, kostyme og scenografi. Danseformen har sin opprinnelse fra Frankrike og Italia, og renessansens hoffdanser.

Hiphop

Hiphop er ikke kun en danseform, men egentlig en urban subkultur. Innenfor hiphop-sjangeren finner vi blant annet breakdance.

Salsa

Salsa som danseform vokste frem i New York på 1960-tallet, særlig blant den spansktalende befolkningen. Danseformen er svært populær i store deler av verden. Det er stort rom for å bruke improvisasjon i dansen, og dette har ført til at det har blitt utviklet en rekke ulike stilarter innenfor sjangeren på ulike steder i verden.

Halling

Halling er en klassisk bygdedans som enten kan danses alene eller i en større gruppe med mennesker. Lenge ble danseformen sett på som en solodanseform for menn, men har etter hvert inkludert kvinner også.

Vi håper med denne artikkelen at du fikk et lite innblikk i noen ulike former for dans, og at du kanskje ble motivert for å danse litt selv.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *