Fotografer danseopplevelsen

Hvis du eller noen av dine nære og kjære er dansere på et hobbybasert- eller profesjonelt nivå, er det å fange dansegleden ved hjelp av fotografi en fantastisk opplevelse. Dans bærer preg av følelser, intensitet og styrke, og ved hjelp av fotografi kan du holde på unike øyeblikk for evig. Det krever godt utstyr og en rask hand, men mestrer du kunsten av dansefotografi kan du få helt fantastiske resultater.

Hvorfor ikke video?

Når det kommer til danseforestillinger eller øvelser, er nok det vanligste å ta et videoopptak av seansen. Dette fanger selvfølgelig hele verket, og gjør at du kan se det om og om igjen akkurat når du ønsker. Men en video kan ikke rammes inn eller limes i en fotobok for alle å se, og går også ofte i glemmeboken. Med hjelp av fotografi kan du fange eksakte øyeblikk, og la disse henge igjen for alltid.

Bevar minnene

Det å ta bilder av en kropp som er i konstant bevegelse kan være vanskelig, og det krever teknikk for å få et klart resultat. Uklare bilder i bevegelse kan være kunstneriske, så hvis du liker dette kan du bruke dansen til din fordel. Men hvis du ønsker tydelige bilder som klart viser skarpe linjer og utrykk, gjelder det å ha utstyr som kan fange et bilde i løpet av millisekunder. Gjerne ta mange bilder i sekvens, slik at du kan være sikker på at du får noen gode alternativ.

Når dansen er ferdig og sceneteppet lukkes, sitter du forhåpentligvis igjen med noen minneverdige bilder. Da gjelder det å fremkalle disse, i stort eller lite format, alt ettersom hvordan du ønsker å vise dem frem. Hvis du har klart å fange et særdeles rikt øyeblikk, kan det være en idé å gjøre dette bildet om til et kunstverk på et lerret. Eller så kan du fremkalle samtlige bilder og lime de inn i et fotoalbum. Bildene blir særlig uttrykksfulle når de legges opp mot svarte sider. Ulike typer fotoalbum, i tillegg til rammer og alt annet du trenger til din vegg, kan du finne på BGA Fotobutikk.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *