Gjør klar til låvedans
Hva gjør man vel ikke for litt moro og en sosial stund når man bor langt fra nærmeste nabo og danselokale? Jo, man bygger selvfølgelig en platt hvor man kan kose seg med å danse til langt ut i de små timer – midt på jordet! Men hva bør man tenke på før man begynner?
Hvem skal invitere?
Det kan være greit å invitere inn folk på en felles måte, slik at man ikke trenger å bruke timer på å definere hvem som skal inviteres og ikke, lete etter dem på sosiale medier, gruble på etternavn og så videre. Derfor kan det være greit å henge opp en lapp på som helt sikkert henger på din nærmeste matbutikk – og glem ikke å sende inn bestilling på annonse i avisen. Det er dog viktig å være klar over at prisene vil variere både etter størrelse på annonsen, type skrift, hvilken avis du setter annonsen i og så videre. Det kan være greit å sjekke med den lokale butikken om de vil være med og spleise mot en liten kommentar i annonsen.
Hvem skal bygge?
Det kan jo være greit å få med noen med erfaring, men hele arbeidsgjengen trenger ikke å ha bygd noe før – det viktigste er at arbeidslederen vet hva hun/han gjør. Man finner mye fint å bruke hos byggevarehandler som Buildor.no, og igjen bør man snakke med noen sjefer om mulig sponsing! Alternativet blir et spleiselag, noe som kan føre til at færre har mulighet og/eller lyst til å stille opp. Dugnad er greit, men store utgifter løfter ikke stemningen noe vesentlig.
Hvem skal spille?
Mange vil si at dette er det viktigste å arrangere, slik at man passer på at man har tilgang på flott, dansbar musikk natten lang. Og de har selvfølgelig helt rett – nesten! For uten alle delene, vil ikke denne dansegallaen ta av i det hele tatt, uansett hvor bra musikken er. Men for all del, du må bestille ditt band i god tid, og gjerne ha en reserveplan i tilfelle noe går galt. Går man gjennom ild og vann for å arrangere en danseaften for sine sambygdinger er det viktig at det blir noe av til slutt!
Legg att eit svar