Mote: musikk og dans

Det er liten tvil om at mye mote er påvirket av musikkens- og dansens verden. Uansett tiår så har musikken preget motebildet, og man ser de siste trendene på dansegulvet til undergrunnsklubber i de største byene.

Men det er selvsagt ikke bare undergrunnsmiljøene som påvirker motebildet, mange av verdens største artister hadde roller som påvirkere før dette ble et yrke. Her snakker vi om artister som Madonna, Prince og N.E.R.D. sin frontmann Pharrell Williams.

Uansett hva slags musikkstil du liker, så finnes det garantert moteriktige klær som passer med den stilen – og de artistene du liker. Det kan være alt fra jeans og sneakers, til tilbehør som rumpetasker og solbriller. Men husk at det er viktig å leke seg med mote – og at ikke finnes noen regler.

Vi har likevel forsøkt å sette sammen en liten huskeliste for deg.

Ting å tenke på

1. Skoene du bruker sier mye om hva slags musikk og dans du liker. Ballerinaskoene sier seg kanskje selv, men visste du at hightops tilhører hiphop og at converse er selveste symbolet på indierock?

2. Hvis du er mye ute og danser, bør du tenke på komfort før stil. Men det finnes selvsagt mange typer sko som gir deg begge deler, og det er mulig å se bra ut helt uten å ødelegge føttene. Et par kule sneakers slår sjelden feil, og kan derfor være et godt valg for deg.

3. Du bør ikke prøve for hardt med en gang, det er heller viktig å bygge opp en ny stil steg-for-steg. Si at du liker Madonna’s 80-talls-stil, så trenger du ikke å croppe håret med en gang. Kanskje du heller skal prøve deg forsiktig frem med en magetopp eller et par stenvaskede jeans?

4. Det er lov å endre stil, både i mote og i musikk. Som nevnt innledningsvis er det viktig å ha det gøy, og du kan gjerne «shoppe» stil fra sesong til sesong. Du kan for eksempel kjøre glam gjennom vinteren, mens det på varme sommerdager heller frister med bohem-stilen.

5. Det er likevel viktig å være autentisk, det betyr ikke at du ikke kan endre stil, men at du faktisk liker musikkstilen du forsøker å kopierer. Hvis du ikke genuint liker musikken så vil folk fort se igjennom forsøket ditt på å kopiere stilen. Velg derfor antrekk som passer med musikken du hører på til vanlig.

Vi håper disse tipsene kom godt med, og at du har det morsomt med både moten, musikken og dansen.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *