Musikkfestivaler


For den musikkinteresserte er det nok ikke mye som er bedre enn å høre musikk live, slik det er ment å høres fra artistens side. En utrolig flott måte å oppleve livemusikk på er gjennom musikkfestivaler. Her har man muligheten til å få se sine favorittartister, som man allerede kjenner godt, samtidig som det er enkelt å oppdage nye favoritter. Det finnes veldig mange ulike musikkfestivaler, selvsagt også i ulike sjangere, både i Norge og utlandet.

De største

Audience with hands in the air at a music festival

En av de største festivalene i verden er Glastonburyfestivalen i England. Denne festivalen blir som regel lagt til den siste helgen i juni, og her forventer man rundt 200 000 gjester hvert år. Festivalen går over fire dager, og her kan man oppleve noen av de virkelig store artistene. Ønsker man seg til USA på festival er Coachella en av de aller største trekkplastrene. Denne festivalen er mye nyere enn Glastonbury og går kun over tre dager. I varme California er dette en festival som trekker alle fra musikkinteresserte til kjendiser den siste helgen i april. Her kan man oppleve ulike musikksjangere, men mange av artistene tilhører alt-rock. Her i Skandinavia kan vi skilte med Roskildefestivalen, som også er en av de mest kjente på verdensbasis. Her får du fire dager fullspekket med kvalitetsmusikk, og en hyggelig atmosfære som er med på å sørge for at folk kommer tilbake igjen og igjen.

Norske festival

I Norge har vi også begynt å få flere gode festivaler, og blant de beste er for eksempel Slottsfjellet, Øya og Pstereo. Slottsfjellfestivalen arrangeres i juli utenfor Tønsberg, og drar en god mix av kjente og mindre kjent artister. Her leveres det mye musikk av høy kvalitet. På Øyafestivalen har man muligheten til å få med seg de største innenfor aktuell populærmusikk, og festivalen er godt plassert i Tøyenparken i Oslo i august. Det er også verdt å nevne Trondheims Pstereo, som avholdes på Marinen rett nedenfor Nidarosdomen, i slutten av august. Her kan man få med seg både kuriositeter og kjente navn, og det bys på mye ulik og spesiell musikk på denne festivalen.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *