Sko til å danse med


Enten man er aktiv danser eller om man danser bare for gøy er det lurt å ha klær og sko som passer til det aktivitetsnivået og dansetypen man driver med.

Ulike danseformer vil nødvendigvis bety at man trenger ulike typer sko, men uansett er det viktig at man finner sko som er behagelige å bruke, og som passer skikkelig. For dansetrening og generell dans som ikke er ment for oppvisning eller lignende kan det være passende med et godt par treningssko. Fordi det finnes så utrolig mange ulike treningssko er det ikke vanskelig å finne en type som passer, og det finnes et godt utvalg av for eksempel Reebok sko som passer ypperlig for dansetrening. Her gjelder det å finne en sko som sitter godt på foten, og som gir det riktige grepet i underlaget der man planlegger å bruke dem.

Ballerinaer

Closeup of a pair of jazz shoes, tap shoes, ballet pointe shoes, and character shoes representing a variety of dance classes in one image. Shoes are resting on concrete steps.

Kanskje en av de aller mest spesielle typene dansesko er de ikoniske tåspisskoene, som de virkelig klassiske ballerinaene bruker. Her kan man kanskje argumentere med at komfort ikke akkurat står i høysetet, men det er ingen tvil om at dette er spesialiserte sko som gjør akkurat den jobben de er ment å gjøre. Forskjellen på tåspissko og nesten alle andre skotyper er at man faktisk trenger å være utrolig sterk for å kunne bruke dem. I tillegg må man begynne å jobbe med riktig teknikk så fort man får dem på seg for å unngå skader.

Selskapsdans

The close-up feet of a three young ballerinas in pointe shoes against the background of the wooden floor

For de som danser selskapsdans er det andre sko som gjelder, og det er veldig avhengig av hvilken danseform man velger. Det finnes utrolig mange flotte sko i nydelige utforminger, og igjen er det opp til hver enkelt å finne en sko som passer både foten og stilen for øvrig. Spesielle dansesko har ofte høy hæl, men de er utformet på en slik måte at de ikke skal være for høye til å danse effektivt med, og de skal også være stødige og solide slik at de han brukes så hardt som man behøver. Det kan ofte være vanskelig å finne sko som passer helt riktig, men dersom du sliter kan du alltids få hjelp hos forhandler!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *